عیدی دولت برای بازنشستگان / واریزی آخرسالی به حقوق بازنشستگان
به گزارش پارس نیوز، حقوق بازنشستگان اوایل هر سال جدید کمی افزایش می یابد. مجلس با افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۱ موافقت کرد. افزایش حقوق بازنشستگان در نیمه اول امسال اعمال نشد. خبر ها حاکی از افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۲ دارد. محمد اسدی گفت: در پی مصاحبه تلویزیونی دکتر موسوی مدیر عامل
به گزارش پارس نیوز، حقوق بازنشستگان اوایل هر سال جدید کمی افزایش می یابد. مجلس با افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۱ موافقت کرد. افزایش حقوق بازنشستگان در نیمه اول امسال اعمال نشد. خبر ها حاکی از افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۲ دارد.
محمد اسدی گفت: در پی مصاحبه تلویزیونی دکتر موسوی مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی که موجب بروز برخی ابهامات و نگرانیها برای عزیزان بازنشسته شده بود، هیأت مدیره کانون عالی بازنشستگان سریعاً وارد عمل شد و نسبت به برگزاری جلسه ۴ ساعته با مسئولان سازمان اقدام کرد.
وی افزود: مدیران و شخص مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی اذعان دارند که تکمیل متناسب سازی حق بازنشستگان است.
رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمری بگیر تأمین اجتماعی در تشریح جلسه برگزار شده با مسئولان سازمان تأمین اجتماعی گفت: مسئولان سازمان در رابطه با تکمیل متناسبسازی آن دسته از بازنشستگانی که تا کنون ۷۵ درصد حقوقشان متناسب سازی شده است، تاکید دارند و برای تکمیل باقی مانده آن نیز با بحثها و رایزنیهایی که انجام دادیم مقرر شد در هفته آینده با هدف یافتن راهکارهای اجرایی و قانونی، کارگروهی با حضور مسئولان حقوقی، مالی، فنی و درآمد سازمان و تیم کانون عالی تشکیل شود.
وی با اشاره به اینکه ۲۵ درصد باقی مانده متناسب سازی مشمول ۸۰۰ هزار نفر از بازنشستگان خواهد شد، خاطرنشان کرد: مدیران سازمان اعلام کردهاند با ارائه راهکار قانونی توسط کارگروه، هیچ مانعی برای اجرای باقیمانده متناسب سازی ندارند.
اسدی گفت: اصرار و پیگیری ما برای تسریع در تعیین تکلیف مطالبات قانونی و بر زمین مانده بازنشستگان به دلیل فشارها و مشکلات روزافزون معیشتی و نابرابری میان نرخ تورم و هزینههای زندگی آنهاست.
رئیس هیأت مدیره کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی تصریح کرد: انتظار داریم کاهش نگرانی و دغدغه مندی بازنشستگان و مستمریبگیران که سند افتخار سربلندی و آبادانی کشورند، سرلوحه اقدامات مسئولان باشد و کانون عالی نیز به عنوان نماینده جامعه چند میلیونی بازنشستگان و مستمریبگیران تأمین اجتماعی از همه ظرفیتهای خود در این زمینه استفاده میکند.
وی تحقق مطالبات و درخواستهای قانونی بازنشستگان را غیر قابل چشم پوشی دانست و گفت: کانون عالی حسب وظایفی که در قبال آحاد بازنشستگان و مستمری بگیران دارد به هیچ عنوان از تحقق درخواستهای قانونی آنها عقب نشینی نخواهد کرد.
به گفته وی، بازنشستگان مطمئن باشند برای تحقق مطالباتشان از هیچ تلاش و کوششی دریغ نمیکنیم و کوتاه نیز نخواهیم آمد./ایسکانیوز
۹۰۰ هزار بازنشسته در انتظار تصمیم تامین اجتماعی
کانون بازنشستگان ورامین در نامهای به مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از اجرایی نشدن باقیمانده متناسبسازی انتقاد کردند.
در این نامه که به امضای سیدعلی حسینی (رئیس کانون بازنشستگان قرچک) رسیده، از مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درخواست شده در دو ماه باقیمانده تا پایان سال، دستور اجرای بیست و پنج درصد متناسبسازی را صادر کند؛ در این نامه آمده است که نهصد هزار بازنشسته در انتظار تصمیم مدیرعامل هستند.
در نامهی کانون بازنشستگان قرچک تاکید شده که کانونها زیر فشار بازنشستگان هستند و بایستی حتماً باقیمانده متناسبسازی به سرعت اجرایی شود؛ در این نامه خواسته شده مطالبات بازنشستگان از ابتدای سال محاسبه و به حسابشان واریز شود./منبع: ایلنا
کسورات حقوق بازنشستگان کشوری پرداخت شد
در مرکز پاسخگویی تلفنی این صندوق ۲۵۰۰ به دلیل پرداخت مطالبات مراکز درمانی و کسورات حقوق، میزان تماسهای بازنشستگان با مرکز پاسخگویی کاهش یافته است.
به گزارش ایرنا، به نقل از صندوق بازنشستگی کشوری، بر اساس گزارش سه ماهه مرکز پاسخگویی تلفنی ۲۵۰۰ تعداد تماسهای پاسخ داده شده به بازنشستگان کشوری و سایر مخاطبان در آبان ۵۷ هزار و ۷۹۳ تماس، در آذر ۵۴ هزار و ۳۶۱ تماس و در دی نیز ۳۳ هزار و ۵۸۲ تماس بوده است.
بررسی مقایسهای آمار پاسخگویی تلفنی این مرکز در ماههای آبان، آذر و دی ۱۴۰۱ نشان میدهد که درصد تغییر تعداد تماسهای تلفنی در آذر ۱۴۰۱ در مقایسه با آبان امسال ۵.۹۴ درصد کاهش و در دی نیز در مقایسه با ماه قبل از آن معادل ۳۸.۲۲ درصد کاهش را نشان میدهد؛ که علت عمده کاهش این آمار «پرداخت به موقع کسور حقوق و بروز شدن این بخش از پرداختیها» و همچنین «پرداخت مطالبات مربوط به طرح جبران هزینه خسارت درمان» بوده است.
بر اساس این گزارش، پرسشهای مربوط به «میزان افزایش حقوق»، از ۱۹ هزار و ۳۱۳ مورد در آبان به ۳ هزار و ۶۸۵ مورد در آذر و ۵۹۲ مورد در دی ماه رسیده است.
همچنین پرسش درباره پرداخت «کسورات حقوق» در آبان یک هزار و ۵۰۷ مورد بوده که به ۶۶۴ مورد در آذر و ۳۸۰ مورد در دی رسیده است.
پرسشهای بازنشستگان و وظیفهبگیران صندوق بازنشستگی کشوری از مرکز تماس ۲۵۰۰ درباره «زمان واریز حوالههای طرح جبران خسارت درمان» نیز از هشت هزار و ۲۸۹ پرسش در آبان، به ۶ هزار و ۳۰۱ پرسش در آذر و یک هزار و ۷۵۱ پرسش در دی رسیده است.
این گزارش حاکی است که کسب اطلاع درباره زمان واریز حقوق، اطلاع از جزییات حکم، حکم ترمیم ۱۴۰۱، وام ضروری، افزایش حقوق بازنشستگان علوم پزشکی، فیش حقوقی، شیوه بهره مندی از طرح بیمه عمر و حادثه صبا، گواهی کسر از حقوق و متناسب سازی حقوق بیشترین موضوعات مورد سوال بازنشستگان در تماس با این مرکز بوده که به طور میانگین در طول سه ماه اخیر کاهش یافته است.
از سوی دیگر، موضوع «بیمه اکمل درمان» که در آبان ۴۰۴ بار مورد سوال تماس گیرندگان بوده است، در آذر یک هزارو ۶۰۴ بار و در دی نیز ۸۷۵ بار پرسیده شده است.
همچنین پرسشهای مربوط به «بیمه سلامت» که در آبان ۳۸۴ مورد بوده، در آذر به ۳۵۵ مورد رسیده و با طی روندی افزایشی در دی به ۴۵۶ مورد تماس تلفنی رسیده است.
در این گزارش همچنین تاکید شده است که به منظور توسعه خدمات پاسخگویی و ارتباط با ذینفعان، مشترکان صندوق بازنشستگی کشوری می توانند درخواست خود را از طریق رسانه های مختلف این صندوق از جمله تماس تلفنی با مرکز ۲۵۰۰ یا ارسال پیام صوتی به این مرکز به ویژه در زمان های خارج از ساعات اداری یا ارسال درخواست کتبی از طریق نرم افزار صبااپ و سایت صندوق (بخش ارتباط با ذینفعان) برای کارشناسان ارسال کنند که دریافت پاسخ آن از طریق «کد رهگیری» قابل پیگیری است.
همچنین هنگامی که اپراتور مرکز پاسخگویی اطلاع کافی از پرسش تماس گیرنده نداشته باشد، پرسش به صورت پیام متنی در سامانه ثبت شده و در قالب یک تیکت به لایه دوم که شامل کارشناسان واحدهای مختلف صندوق بازنشستگی است ارجاع میشود؛ پس از ثبت پاسخ توسط کارشناسان لایه دوم، پاسخ مربوطه به صورت پیامک برای به شماره همراه تماس گیرنده ارسال میشود.
افزایش حقوق بازنشستگان کلید خورد
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی از افزایش ۸۰ درصدی سقف تعهدات در قرارداد جدید خبر داد.
میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در دیدار رئیس هیئت مدیره کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمریبگیران تأمین اجتماعی و نیز تعدادی از رؤسای کانونهای بازنشستگان گفت: بهبود و ارتقای سطح درمان بازنشستگان از اولویتهای سازمان تأمین اجتماعی است و ما ارائه خدمات به بازنشستگان عزیز را مایه افتخار میدانیم.
او ادامه داد: بهرغم محدودیت و مشکلات تأمین منابع، امسال هم مانند سال گذشته ۵۰ درصد حق بیمه تکمیلی بازنشستگان از سوی سازمان تأمیناجتماعی پرداخت خواهد شد و به این ترتیب سازمان تأمین اجتماعی با افزایش ایجاد شده در سقف تعهدات قرارداد، به ازای هر فرد بازنشسته و مستمریبگیر تحت پوشش، ماهانه مبلغ ۱۰۲ هزار و ۵۰۰ تومان از مبلغ حق بیمه تکمیلی را پرداخت خواهد کرد.
میرهاشم موسوی گفت: شرکت بیمهگر باید خدمات و تعهدات را در موعد مقرر انجام دهد تا خدمات اثربخشی و در نهایت رضایتمندی بازنشستگان را در پی داشته باشد. توسعه مراکز درمانی طرف قرارداد بیمه تکمیلی نیز با توجه به اقتضای سن بازنشستگان و ابتلای قشر سالمند به بیماریهای مزمن و صعبالعلاج مورد تأکید ماست.
موسوی افزود: با افزایش ۸۰ درصدی سقف تعهدات و تعهدی که شرکت بیمهگر داده است، نواقص قرارداد قبلی باید رفع شده و این خدمات در شأن بازنشستگان عزیز ارائه شود. انتظار ما هم همین است که مطابق تأکید مقام معظم رهبری بیماران به جز رنج بیماری، دغدغه دیگری نداشته باشند.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی گفت: در دوره جدید مدیریتی سازمان تأمین اجتماعی، از همان ابتدا دو اولویت را مطرح کردیم که یکی پرداخت حقوق و مستمری در سر موعد بود که خوشبختانه با لطف خداوند در این ۱۵ ماه اتفاق افتاده و دیگری مسئله توسعه خدمات درمانی بوده است.
پرداخت ۲۵ درصدی باقیمانده همسان سازی حقوق بازنشستگان
علی کریمی با ابراز تأسف از تبعیضهایی که بین بازنشستگان تامین اجتماعی با بازنشستگان سایر صندوقها صورت میگیرد، گفت: از آقایان وزیر کار و مدیرعامل تامین اجتماعی درخواست میکنیم هر چه سریعتر باقیمانده متاسبسازی بازنشستگان کارگری را اجرایی کنند.
پیشنهاد ویژه نوشته است: دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین از وزیر کار و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی خواست زمان اجرای ۲۵ درصد باقیماندهی همسان سازی حقوق بازنشستگان کارگری را مشخص کنند. او با بیان اینکه چرا باید بازنشستگان کارگری باید برای وصول تک تک مطالباتشان مطالبهگری کنند، افزود: در حالی بازنشستگان کارگری از دو سال پیش در انتظار پرداخت ۲۵ درصد باقیمانده همسان سازی حقوق بازنشستگان خود هستند که همسان سازی حقوق بازنشستگان دولتی از ابتدای هر سال برای جبران تورم و گرانیها اجرایی میشود.
کریمی با بیان اینکه همسان سازی حقوق بازنشستگان هر زمان اجرا شود، باید مابهالتفاوت آن از ابتدای سال پرداخت شود، گفت: بنابراین ما بازنشستگان کارگری منتظر اجرای قانون هستیم تا جوابگوی بازنشستگانی باشیم که پیگیر باقیمانده متناسبسازی خود هستند. درخواست آنها مشخص شدن زمان دقیق اجرای باقیماندهی متناسبسازی است.
جزییات جدید از افزایش حقوق بازنشستگان در سال آینده | افزایش ۶۰ درصدی حقوق بازنشستگان
این فعال کارگری با بیان اینکه اجرای کامل متناسبسازی و پرداخت معوقات آن، حق قانونی بازنشستگان است، گفت: این ۲۵درصد جدا از حقوق کارگران است و سازمان نباید با این تحلیل که یکبار حقوقها افزایش پیدا کرده، از قید ۲۵درصد باقیماندهی متناسبسازی بگذرد.
به گفته وی؛ با تورم امروز، حقوقهای دریافتی کفاف هزینههای زندگی را نمیدهد. اکثر کالاهای اساسی افزایش چند برابری داشتهاند. در چنین وضعیتی انصاف نیست که بازنشستگان کارگری به دنبال افزایش حداقلی حقوق خود باشند.
کریمی تاکید کرد: مهمترین خواسته فعلی بازنشستگان درآمدن از بلاتکلیفی است چراکه اعمال ۲۵ درصد باقیمانده همسانسازی، حق مسلم بازنشستگان است.
همسان سازی حقوق بازنشستگان
حسن صادقی (رییس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) در جلسه اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری که در خانه کارگر برگزار شد، گفت: نظام اجرایی کشور در حوزهی اقتصاد و کاهش نرخ تورم لنگ میزند. ما در حوزهی اقتصاد برنامهی مدونی که در راستای تقویتِ طبقهی متوسط عمل کند، نداریم. طبقهی متوسط پشتوانهی یک جامعه است اما متأسفانه سیاستهای اقتصادی به سمتِ حذف این طبقه پیش رفته است.
حسن صادقی (رییس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) در جلسه اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری که در خانه کارگر برگزار شد، گفت: نظام اجرایی کشور در حوزهی اقتصاد و کاهش نرخ تورم لنگ میزند. ما در حوزهی اقتصاد برنامهی مدونی که در راستای تقویتِ طبقهی متوسط عمل کند، نداریم. طبقهی متوسط پشتوانهی یک جامعه است اما متأسفانه سیاستهای اقتصادی به سمتِ حذف این طبقه پیش رفته است. با این سیاستها در آینده به یک جامعهی دو قطبی فرودستان و فرادستان تبدیل میشویم که در یک قطب دهکهای ضعیف جامعه و در قطب دیگر دهکهای ثروتمند قرار دارند. در چنین وضعیتی نه فرودستان امنیت خواهند داشت و نه فرادستان. برای جلوگیری از این پیشامد، سیاستهای اقتصادی باید تغییر کند تا دهک میانی به دهک پایین سقوط نکند.
صادقی ادامه داد: سیاستهای اقتصادی ما باید به سمت تولید شغل برود نه پرداخت یارانه. سیاستی که الان پیاده میشود مصداقِ دادنِ ماهی به جایِ یاد دادنِ ماهیگیری است که این سیاست اقتصاد کشور را نجات نخواهد داد.
وی بیان کرد: امروز ارزش پول ملی ما در تقابل با ارز خارجی کاهش پیدا کرده است. سیاست اقتصادی باید به سمتی برود که ارزش پول ملی حفظ شود. اگر کسی پولی در بانک میگذارد باید مطمئن باشد که ارزش پولش حفط خواهد شد. این سپردهها در اقتصاد مولد استفاده میشود.
صادقی به برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و گفت: در برنامه هفتم این مسائل باید دیده شود. اگر میخواهیم به سمت اقتصاد مولد برویم باید نگاهمان تولیدمحور و بودجهمان انقباضی باشد. وقتی در جنگ تمام عیار هستیم باید کمربندمان را محکم ببندیم. بودجه باید جنگی نوشته شود، دولت باید بتواند از هزینههای غیرضرور خود بزند، نه اینکه سهم خود و خانوادهاش را در بودجه ببیند و طبقهی متوسط و کارگران و بازنشستگان را نادیده بگیرد.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: نمیشود در ظاهرا از سیاستهای لیبرالیستی بد بگوییم اما تمام سیاستهایمان لیبرالی باشد. ما باید روابط اقتصادیمان را با دنیا سامان دهیم چراکه روابط خارجی در حوزهی اقتصاد بسیار مهم است. در اقتصاد ما عدهای هر روز فقیرتر میشوند و عدهای ثروتمندتر.
وی در ادامه به پیگیریِ ۲۵درصد متناسبسازی اشاره کرد و گفت: ما در مورد مطالبهی این حق بیکار ننشستیم و آن را به جد دنبال میکنیم. از آقای اسدی (رئیس کانون عالی بازنشستگان) خواستیم در مورد اجرای ۲۵درصد متناسبسازی با سازمان مذاکره کنند و از ایشان وقت ملاقات بگیرند تا بتوانیم با مدیرعامل سازمان صحبت کنیم. همچنین ما در رسانهها این موضوع را دائم گوشزد میکنیم که محکم روی ۲۵درصد متناسبسازی ایستادهایم.
صادقی در خصوص متناسبسازی گفت: بحث متناسبسازی باید در سال ۱۴۰۲ مطالبه شود. در این مقطع نمیتوان به متناسبسازی ۱۴۰۱ ورود کرد، متناسبسازی ۱۴۰۱ باید بعد از تعیین دستمزد ۱۴۰۲ و نرخ تورم مشخص شود. ضمن اینکه کسانی که در سال ۱۴۰۰ بازنشسته شدند در متناسبسازی قبلی دیده نشدند. متناسبسازی برای پر کردن شکاف بین دستمزد و تورم است و برای اینکه این اتفاق بیفتد باید آن را در ۱۴۰۲ پیگیری کنیم.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری به سهم سازمان تامین اجتماعی در بودجه سال آینده اشاره کرد و گفت: حدود ۱۸۰ هزار میلیارد تومان سهم سازمان برای سال ۱۴۰۲ است و باید این را در بودجه ببینند. البته یک بحث هم رد دیون است که طبق قانون هرساله دولت باید سهم سازمان را در بودجه جاری کشور ببیند و در نهایت کل بدهی خود را به سازمان پرداخت کند.
حقوق بازنشستگان در آستانه ۲۰ میلیونی شدن؟
مه شو در مطلبی نوشت ؛ با توجه به روال هر سال حقوق بازنشستگان اوایل سال جدید کمی افزایش می یابد. حقوق بازنشستگان همانند سایر حقوق به صورت ماهانه پرداخت می شود. مجلس با افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۱ موافقت کرده است و طبق خبر های اخیر به دست آمده درباره حقوق بازنشستگان و میزان افزایش آن مشخص شده است. اخبار منتشر شده از کمیسیون تلفیق حاکی از آن است که حقوق بازنشستگان بالاخره امسال افزایش و همسانسازی اجرایی خواهد شد.
میانگین حقوق بازنشستگان برای سال آینده چقدر شد؟
طبق پیش بینی ها حقوق بازنشستگان برای سال ۱۴۰۲ ، با افزایش ۲۰ درصدی همراه است. بازنشستگان جدیدا خواستار رسیدگی بشتر به مسئله افزایش حقوق در لایحه بودجه هستند و برای همسان سازی حقوق بازنشستگان در چند ماه اخیر دست به اعتراض های متعددی زده اند.حال با افزایش حقوق بحث دریافت مالیات از حقوق بازنشستگان بر سر زبان ها افتاده است.
سید مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه در جمع خبرنگاران اعلام کرد: حدود ۳۳۰ همت پرداخت حقوق صندوقهای بازنشستگی لشکری و کشوری در سال آینده در نظر گرفته شده است.
وی افزود: همچنین با ارائه طرحی در قانون برنامه در مورد بدهیهای گذشته تامین اجتماعی به دنبال راهکاری هستیم تا در آینده معطل دولت نباشند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره سهم وامهای خرد بودجه ۱۴۰۲ که ۲۰۰ همت در نظر گرفته شده است و این به کاهش سهمیه وام ازدواج میانجامد، گفت:این موضوع به گونهای تنظیم شده که اختیار تقسیم وامهای خرد به دولت واگذار شود و آئیننامه آن در دولت تنظیم میشود و انشاالله کمتر از گذشته نخواهد بود.
مشاهده فیش حقوقی مستمریبگیران از سایت تامین اجتماعی
مجتبی طهماسبی آشتیانی افزود: بیمهشدگان و مستمریبگیران سازمان تامین اجتماعی با ورود به سامانه خدمات غیرحضوری این سازمان به آدرس https://es.tamin.ir و ورود به بخش «فیش حقوقی مستمریبگیران» و «مشاهده فیش حقوقی مستمریبگیران» میتوانند فیش حقوقی خود را در ماههای مختلف مشاهده و چاپ کنند.
وی تصریح کرد: بیمهشده در صورت داشتن ۲ شماره مستمری نیز برای هر یک از شمارهها احکام جداگانه دریافت کند؛ در واقع با انتخاب هر شماره مستمری، فیش حقوقی جداگانهای صادر و قابل مشاهده خواهد بود.
سرپرست ادارهکل مستمریهای سازمان تأمین اجتماعی در رابطه با گزینههای نوع پرداخت هم یادآور شد: پرداخت ماهانه «مبالغ عادی ماهانه» و عیدی «مبالغ پاداش پایان سال» را شامل میشود؛ تفاوت افزایش معوقه نیز در حقیقت مبالغ ناشی از معوقات افزایش مستمری آغاز سال است.
طهماسبی آشتیانی تاکید کرد: بیمهشدگان و مستمریبگیران سازمان تامین اجتماعی برای رفع مغایرت مولفههای حکم با موارد درجشده در فیش حقوقی نیز میتوانند به شعب تأمین اجتماعی مراجعه کرده یا با شماره ۱۴۲۰ تماس بگیرند.
سامانه ۱۴۲۰، مرکز ارتباطات مردمی تامین اجتماعی است که به منظور ثبت سوالات، شکایات، پیشنهادات و انتقادات مردمی راهانداری شده است.
آخرین خبر از مبلغ و زمان واریز عیدی بازنشستگان
علی اکبر عیوضی (دبیر کانون بازنشستگان کارگری استان تهران) در ارتباط با وضعیت مستمری و مطالبات بازنشستگان کارگری به خبرنگار ایلنا گفت: مستمری دیماه بازنشستگان کارگری به همراه یک ماه دیگر از معوقات بازنشستگان سایر سطوح پرداخت شد. درحالحاضر، دو ماه دیگر از معوقات بازنشستگان سایر سطوح باقی مانده که در دو ماه آینده همراه مستمریها به حسابشان واریز میشود.
او در ارتباط با عیدی پایان سال بازنشستگان کارگری گفت: در ارتباط با عیدی، هنوز مبلغ و زمان پرداخت آن مشخص نشده؛ بایستی مبلغ آن تعیین و با تامین اعتبار در ماههای آینده به حساب بازنشستگان کارگری واریز شود.
مسئله بعدی باقیمانده متناسبسازی سال قبل است که به گفته عیوضی، توسط کانون عالی در حال پیگیری است.
او میگوید: جلسات متعددی با مدیران سازمان تامین اجتماعی برگزار شده و هنوز ادامه دارد؛ تلاش فعالان صنفی بازنشستگان بر این است که باقیمانده متناسبسازی تا قبل از پایان سال محقق شود؛ بازنشستگان انتظار دارند با تامین اعتبار، مطالبات باقیمانده متناسبسازی را قبل از پایان امسال دریافت کنند.
واریز حقوق دیماه بازنشستگان
در ماه قبل، مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی در روز بیستم به حساب آنان واریز شد. این پرداختی به ترتیب حروف الفبا انجام گرفت. همچنین، آنطور که در خبرها آمده بود یک ماه از معوقات مزدی بازنشستگان سایر سطوح نیز همراه با مستمری آذر پرداخت شد؛ این بازنشستگان در این ماه علاوه بر مستمری ماهانه، مابهالتفاوت ۱۰ درصد و ۳۸ درصد را برای اردیبهشت دریافت کردند.
مشرق نوشت زمان واریز حقوق دی ماه بازنشستگان فرا رسید؟ از آنجاییکه که پرداخت مستمری آذر ماه بازنشستگان تامین اجتماعی در بیستم آذرماه آغاز شد و تا سیام ادامه داشت؛ حالا انتظار میرود فردا حقوق دی ماه ۱۴۰۱ به حساب بازنشستگان واریز شود.
افزایش ۳۸ درصدی حقوق بازنشستگان
در حالی انتظار میرود که حقوق دی ماه بازنشستگان به ترتیب حروف الفبا انجام گیرد که آخرین اطلاعات منتشر شده حکایت از این دارد که بر اساس احکام اصلاح شده جدید حقوق بازنشستگان شامل افزایش ۳۸ درصدی به علاوه ۵۱۵ هزار تومان شده است. طبق احکام صادر شده، بازنشستگان تامیناجتماعی از ۲۰ تا ۳۱ شهریور ماه (بر اساس حروف الفبا) حقوق و مزایای خود را با اعمال ۳۸ درصد افزایش به علاوه ۵۵۰ هزار تومان دریافت میکنند.
اخیرا، جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان و کارمندان برای سال آینده رسانهای شد که جزئیات آن حکایت از این داشت که مبلغ حقوق بازنشستگان با افزایش دو میلیون تومانی به ۹ میلیون و ۲۴۱ هزار و ۲۰۰ تومان برسد.
این در حالیست که در سال گذشته، حقوق بازنشستگان هفت میلیون و ۱۵۰ هزار تومان تعیین شده بود و در ابتدای امسال هم با اندک افزایشی به هفت میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسید.
با اینحال، پیشبینی نهادهای پولی و مالی بینالمللی از ادامه تورم بالا در اقتصاد ایران حکایت دارد. صندوق بینالمللی پول هم اعلام کرده که اگر تحولی همچون رفع تحریمها در ایران رخ ندهد، تورم بالای ۵۰ درصد برای دو سال آینده ادامه خواهد داشت. با وجود این نرخ تورم، کارشناسان اقتصادی و فعالان کارگری نگرانی خود را نسبت به این موضوع که افزایش حقوق پاسخگوی نیاز بازنشستگان نباشد، ابراز کردهاند. این موضوع در سال جاری سبب شده که بازنشستگان به شغل دوم یا سوم روی بیاورند که خود به تشدید پدیده زمانفروشی دامن زده است. برخی اقتصاددانان نیز بر این باورند که ۳۰ درصد از خانوار ایرانی از فقر درآمدی وارد فقر زمانی شدهاند که نتیجهای جزء فروپاشی خانوار در پی نخواهد داشت.
حقوق بازنشستگان چطور تامین می شود؟
درباره حقوق بازنشستگان کشوری، اطلاعات دیگری منتشر شده که نشان میدهد هماکنون بیش از ۱۷هزار میلیارد تومان حقوق بازنشستگی به طور ماهانه پرداخت می شود. آنطور که مقامات صندوق کشوری میگویند۹۰ درصد یا بیشتر این میزان حقوق هم توسط دولت تامین میشود. بنابراین آنها بر این باورند که صندوق باید در یک برنامه ۵ساله دقیق و کارشناسی در حوزه اقتصادی خود تحول ایجاد کند و سهم این بخش را از منابع حقوق بازنشستگان به شدت افزایش دهد تا پاسخگوی نیازهای آتی بازنشستگان باشد.
شرایط درخواست بازنشستگی
شخص بیمه شده باید درخواست بازنشستگی ارائه کند. کارفرمایان نمیتوانند به اجبار کسی را بازنشسته کنند یا از بیمه تامین اجتماعی بخواهند که شخص را بازنشسته کند.
نحوه محاسبه حقوق بازنشستگی
بعد از اینکه فرد به سن بازنشستگی رسید، میتواند برای دریافت مستمری خود اقدام کند. حال این پرسش مطرح میشود که محاسبه حقوق بازنشستگی تامین اجتماعی به چه صورت است؟
مطابق ماده ۷۷ قانون تامین اجتماعی، مستمری بازنشستگی، یک سیام متوسط دستمزد بیمهگزار، ضرب در سنوات پرداخت حق بیمه محاسبه میشود.
اگر بخواهیم واضحتر بگوییم یعنی، طبق این ماده مستمری دریافتی هر ماه فرد بازنشسته اینگونه محاسبه میشود:
متوسط دستمزد بیمه شده * تعداد سالهایی که بیمه پرداخت کرده است تقسیم بر سی
در جلسه هیات وزیران در ۱۹ آبان ۱۴۰۰، ضمن تصویب نامه مربوط به بیمه فوت و حوادث بازنشستگان و مستخدمین رسمی دستگاههای اجرایی تا ۵ سال از تاریخ ۱ فروردین ۱۴۰۰، مبلغ آن هم افزایش پیدا کرد. از این رو، سرمایه بیمه برای فوت هر نفر به هر دلیل و نقص عضو یا از کارافتادگی دائم (کلی و جزئی) در سال ۱۴۰۰ مبلغ برابر با ۱۵۰ میلیون ریال و حقبیمه ماهیانه آن ۹۰ هزار ریال برای هر نفر بدون در نظر گرفتن سقف سنی است.
همچنین اینکه در سال ۱۴۰۰، سهم بیمه تکمیلی بازنشستگان ۵۰% افزایش داشته است.
نحوه محاسبه دستمزد متوسط بازنشستگی
حالا سوال اینجاست که میزان بازنشستگی بیمه تامین اجتماعی چگونه محاسبه میشود؟
متوسط دستمزد از جمع حقوق و مزایای مشمول کسر حق بیمه، ظرف دو سالِ آخرِ پرداخت حق بیمه تقسیم بر بیست و چهار بدست میآید. اگر در خلال دو سال پایانی خدمت، بیمه شده مدتی مشغول به کار نباشد، با کسر مدت از ماههای قبل از آن ۲ سال بدست میآید.
برای اینکه مورد بالا شفاف شود، به مثال زیر توجه فرمایید:
فرض کنید فردی چهار میلیون تومان حقوق ماهانه میگیرد اما اگر آن مبلغی که بابت حق بیمه پرداخت میکند، ۷ درصدِ دو میلیون تومان باشد؛ یعنی در حقیقت نصف حقوق مبنای حق بیمهی وی قرار میگیرد، در این صورت همان دو میلیون تومان در متوسط دستمزد محاسبه میشود .
مبنای محاسبهی متوسط دستمزد در تعیین مستمریِ کسانی که در دوسال پایانی حق بیمهی بیشتری پرداخت کردهاند چیست؟
افرادی که حق بیمهی اندکی پرداخت کردهاند، در نهایت نیز مستمری کمتری دریافت خواهند کرد.
سوال: اگر دو سال آخر میزان حقوقِ مبنا افزایش یابد و فرد، حق بیمه بیشتری پرداخت کند، دستمزد چگونه محاسبه میشود؟ قانونگذار میگوید: مبنای محاسبهی متوسط دستمزد این افراد، پنج سالِ آخر خدمتشان است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0