شرایط برخورداری از مستمری با حداقل ١٠ سال سابقه
به گزارش پارس نیوز ، سازمان تامین اجتماعی اکنون ۴۵ میلیون و ۶۳ هزار و ۲۸۳ نفر از جمعیت کل کشور (یعنی بیش از ۵۳ درصد) را تحت پوشش حمایتهای بیمهای و درمانی قرار داده است. به گزارش ایرنا، اصلیترین سازمان بیمهگر در ایران که مطابق با آخرین آمارها ۴ میلیون و ۷۶ هزار و ۷۰۰
به گزارش پارس نیوز ، سازمان تامین اجتماعی اکنون ۴۵ میلیون و ۶۳ هزار و ۲۸۳ نفر از جمعیت کل کشور (یعنی بیش از ۵۳ درصد) را تحت پوشش حمایتهای بیمهای و درمانی قرار داده است.
به گزارش ایرنا، اصلیترین سازمان بیمهگر در ایران که مطابق با آخرین آمارها ۴ میلیون و ۷۶ هزار و ۷۰۰ نفر را بهعنوان مستمریبگیر اصلی و سه میلیون و ۱۲۳ هزار و ۷۴۹ نفر را در قالب مستمریبگیر تبعی تحت حمایت داشته و در مجموع هفت میلیون و ۲۰۰ هزار و ۴۴۹ نفر جزو مستمریبگیران خانواده بزرگ تامین اجتماعی محسوب میشوند.
جمعیتی که با پرداخت حقبیمه در دوران اشتغال، کسب سابقه لازم و سن مقرر در قوانین مربوطه میتوانند در دوران بازنشستگی هم از مزایای معین در قانون این سازمان برخوردار شده و مستمری دریافت کنند.
طبق مقررات ماده ٧٦ قانون تامیناجتماعی مستمریبگیران مرد، با ٦٠ سال سن و ٢٠ سال سابقه پرداخت حق بیمه، ٥٠ سال سن و ٣٠ سال سابقه پرداخت حق بیمه و نیز ٣٥ سال سابقه پرداخت حق بیمه (بدون شرط سنی) میتوانند از سازمان تامین اجتماعی درخواست بازنشستگی کنند.
زنان بیمهشده نیز با ۳۰ سال سابقه و پرداخت (۳۰سال) حق بیمه و ۴۵ سال سن میتوانند از این قانون استفاده کنند. ٤٢ سال سن و ٢٠ سال سابقه اشتغال و پرداخت حق بیمه هم برای «زنان کارگر مشمول قانون کار» لحاظ شده است.
تبصره ٢ ماده ٧٦ این قانون نیز ٢٠ سال سابقه متوالی یا ٢٥ سال سابقه متناوب در کارهای سخت و زیانآور بدون شرط سنی (برای زنان و مردان) را شرایط استفاده از مزیتهای قانون بازنشستگی عنوان میکند. اما شرایط برخورداری از مستمری با حداقل ١٠ سال سابقه چیست؟
رئیس اداره امور بازماندگان سازمان تامیناجتماعی در پاسخ به این پرسش به خبرنگار اجتماعی ایرنا گفت: برخورداری از مستمری با حداقل ١٠ سال سابقه، برای مردان (بیمهشدگان) دارای حداقل ٦٠ سال تمام سن و زنان ٥٥ سال تمام سن و ١٠ سال تمام سابقه پرداخت حقبیمه امکانپذیر خواهد بود.
رضا دهقانزاده اظهارداشت: این امکان برای بیمهشدگان دارای حداقل ۳۵ سال سابقه فعالیت و پرداخت حقبیمه بدون شرط سنی فراهم شده است.
شرایط برخورداری از مستمری با حداقل ١٠ سال سابقه چیست؟
وی تصریح کرد: در اجرای مقررات جاری، برخی بیمهشدگان که «طبق آراء کمیسیونهای پزشکی موضوع ماده ٩١ قانون تأمیناجتماعی ازکارافتاده کلی شناخته شوند اما حائز شرایط دریافت مستمری نشده و کمتر از ٦٠ سال (مردان) و کمتر از ٥٥ سال (زنان) باشند» نیز میتوانند از این مستمری بهرهمند شوند.
میزان مستمری بازنشستگی هم عبارت است از «یک سیام متوسط مزد یا حقوق بیمهشده ضرب در سنوات پرداخت حقبیمه؛ مشروط بر اینکه از سی و پنج سیام متوسط مزد یا حقوق تجاوز نکند.»
متوسط مزد یا حقوق برای محاسبه مستمری بازنشستگی نیز برابر است با «مجموع مزد یا حقوق بیمهشده که براساس آن حقبیمه پرداختشده ظرف آخرین دو سال پرداخت حق بیمه تقسیم بر بیست و چهار شود.»
بیمهشدگان در صورت احراز شرایط بازنشستگی میتوانند درخواست بازنشستگی خود را از طریق سامانه خدمات غیرحضوری این سازمان به نشانی es.tamin.ir ثبت و همه مراحل بازنشستگی خود را تا صدور حکم بازنشستگی از این طریق پیگیری کنند.
افزایش ۳۸ درصدی دریافتی مستمری بگیران دو سازمان
علی بابایی کارنامی با اشاره به برخی ایرادهای این لایحه گفت: از ایرادها، یکی کاهش نمودارهای پُشتیبانی از گروه معلولان و دیگر مستمری بگیران بهزیستی و کمیته امداد است. بویژه در تبصرههای ۱۴ و ۱۶ و دیگر تبصره ها، آن کمکهایی که باید و شاید، درخور معلولان و دیگر مستمری بگیران گرامی باشد؛ در لایحه بودجه دیده نمیشود.
وی گفت: با کمیسیون تلفیق و دیگر کمیسیونهای وابسته مجلس در حال گفتگو و چانه زنی هستیم تا بتوانیم درصد کمکها به مستمری بگیران در لایحه بودجه ۱۴۰۲ کشور را افزایش دهیم./خبرگزاری صداوسیما
تسهیلات فوق العاده قرض الحسنه ویژه مستمری بگیران ؛ بدون ضامن بدون بهره !
محسن کهتری در گفتوگو با ایسنا، در این باره اظهار کرد: صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر متولی امر بیمه اجتماعی جوامع مختلف هدف شامل ساکنین مناطق روستایی، عشایر و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت و همچنین شاغلین کشاورزان، قالیبافان، هنرمندان صنایع دستی و کارگران فصلی است.
وی افزود: در این صندوق یک سوم مبلغ حق بیمه توسط بیمه شده و دو سوم آن توسط دولت به عنوان کارفرما پرداخت میشود.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان تهران با بیان اینکه این صندوق در راستای ارائه خدمات کمی و کیفی مطلوب به بخشی از جامعه هدف خود که شامل مستمریبگیران بازنشسته، ازکارافتاده و بازماندگان متوفی هستند، برای اولین بار اقدام به اعطای تسهیلات قرضالحسنه کرده است گفت: این تسهیلات بدون ضامن، بدون وثیقه و بدون بهره، در اختیار مستمریبگیران قرار میگیرد.
کهتری ادامه داد: تعداد افراد مشمول دریافت تسهیلات در سطح کشور ۲۲ هزار نفر است. در استان تهران، جمعاً ۲۳۰۰ خانوار مستمریبگیر داریم و از این تعداد، مستمری بگیرانی که مشمول این طرح هستند، میتوانند ازآن استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه اطلاعرسانی به مستمری بگیران مشمول دریافت این تسهیلات از طریق کارگزاریهای بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر در سطح استان تهران آغاز شده و هر یک از این متقاضیان با مراجعه به نزدیکترین کارگزاری محل سکونت خود، میتوانند نسبت به تکمیل فرم درخواست، اقدام و تسهیلات مورد نظر را دریافت کنند گفت: ثبتنام برای دریافت تسهیلات مذکور از هفته جاری آغاز شده است و همچنان ادامه دارد.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان تهران اضافه کرد: آدرس و شماره تماس ۳۶ دفتر کارگزاری استان تهران از طریق سایت اینترنتی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر به نشانی roostaa.ir در دسترس متقاضیان قرار دارد.
امتیازی جدید برای مستمری بگیران
مدیرکل مستمری های سازمان تامین اجتماعی گفت: امکان ارائه خدمت برقراری مستمری ازکارافتادگی به صورت غیرحضوری فراهم شد.
ناهید حیدری افزود: با توجه به شرایط خاص حاکم بر جامعه در پی شیوع ویروس کرونا، ضرورت توسعه خدمات غیرحضوری با هدف ارتقاء رضایت حداکثری مخاطبین، کاهش مراجعات بیمه شدگان و مستمری بگیران به واحدهای اجرایی، شفافسازی امور اجرایی موجب شد تا برقراری غیرحضوری مستمری ازکارافتادگی به دلیل شرایط ویژه آن دسته از بیمهشدگانی که به علت وقوع حادثه ناشی ازکار یا بروز بیماری بخشی از توانایی جسمی خود را از دست میدهند به عنوان برنامه اولویت دار حوزه تعهدات بلندمدت در دستور کار قرار گیرد و خوشبختانه با پیگیریهای مستمر این مهم از اول آذر ماه سال جاری عملیاتی شد.
طوی ادامه داد: در حال حاضر پس از تایید ازکارافتادگی بیمهشده توسط کمیسیون های پزشکی موضوع ماده ۹۱ قانون، صدور حکم برقراری مستمری ازکارافتادگی به صورت کاملا غیرحضوری از طریق سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تامین اجتماعی به نشانی es.tamin.ir میسر شده است.
حیدری گفت: در سرویس غیرحضوری برقراری مستمری ازکارافتادگی، انواع تعهدات قانونی پیش بینی شده در ماده ۷۰ قانون ارائه می شود. به صورتی که تمامی احکام برقراری مربوط به غرامت نقص مقطوع، ازکارافتادگی جزیی، ازکارافتادگی کلی ناشی ازکار و ازکارافتادگی کلی غیرناشی از کار، از طریق این سرویس انجام و تمامی مراحل اجرای فرآیند به مخاطب اعلام می شود. ارائه این سرویس به صورت متوسط موجب کاهش بیش از ۹۱ هزار مورد مراجعه در سال به واحدهای اجرایی سازمان تامین اجتماعی خواهد شد.
مدیر کل مستمری های سازمان تامین اجتماعی در خصوص شرایط برقراری مستمری ازکارافتادگی گفت: بیمهشدگانی که طبق نظر پزشک معالج غیرقابل علاج تشخیص داده میشوند چنانچه طبق نظر کمیسیونهای پزشکی ماده ۹۱ قانون تامین اجتماعی توانایی خود را کلا یا بعضا از دست داده باشند در گروههای زیر قرار خواهند گرفت.
وی افزود: هرگاه درجه کاهش قدرت کار بیمه شده ۶۶ درصد و بیشتر باشد، ازکارافتادهکلی شناخته میشود. چنانچه میزان کاهش قدرت کار بیمه شده بین ۳۳ تا ۶۶ درصد و به علت حادثه ناشی ازکار باشد، ازکارافتاده جزیی شناخته می شود و اگر درجه کاهش قدرت کار بیمه شده بین ۱۰ تا ۳۳ درصد بوده و موجب آن حادثه ناشی از کار باشد، استحقاق دریافت غرامت نقص مقطوع را خواهد داشت.
حیدری اظهار کرد: بیمه شده ای که در اثر حادثه ناشی از کار یا بیماری حرفه ای ازکارافتادهکلی شناخته شود بدون در نظر گرفتن مدت پرداخت حق بیمه استحقاق دریافت مستمری ازکارافتادگیکلی ناشی ازکار را خواهد داشت.
وی ادامه داد: بیمه شده ای که ظرف ۱۰ سال قبل از وقوع حادثه غیرناشی ازکار یا ابتلا به بیماری حداقل حق بیمه یک سال کار را که متضمن حق بیمه ۹۰ روز کار ظرف یک سال قبل از وقوع حادثه یا بیماری منجر به ازکارافتادگی باشد، پرداخت کرده باشد در صورت ازکارافتادگیکلی استحقاق استفاده از مستمری ازکارافتادگیکلی غیرناشی از کار را خواهد داشت.
حیدری اضافه کرد: راهنمای استفاده از خدمت غیرحضوری برقراری مستمری ازکارافتادگی از طریق سایت رسمی سازمان تامین اجتماعی به نشانی tamin.ir در دسترس مخاطبین واقع شده است.
مدیر کل مستمری های سازمان تامین اجتماعی گفت: همچنین سایر خدمات مربوط به تعهدات بلندمدت نیز نظیر صدور احکام برقراری مستمری بازنشستگی در دستور کار ارائه خدمات به صورت غیرحضوری قرار دارد و امیدواریم تا پایان سال جاری با احتساب خدمت برقراری مستمری بازنشستگی، ۱۴ خدمت این حوزه به صورت غیرحضوری ارائه شود.
افزایش ۳۹ درصدی حقوق مستمری بگیران تامین اجتماعی
مدیرکل مستمریهای سازمان تامین اجتماعی گفت: پرداختی اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ به مستمری بگیران حداقل ۴میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است.
ناهید حیدری مدیرکل مستمریهای سازمان تامین اجتماعی در بخش خبری ۱۸:۳۰ با اشاره به مبلغ مستمری فروردین ماه اظهار کرد: مبلغ مستمری ماه فروردین همراه با افزایشهای سالیانه طبق قانون سازمان تامین اجتماعی است.
وی ادامه داد: متناسبسازی مرحله دوم در سال ۱۴۰۰ محاسبه شده و تقدیم حضور بازنشستگان و مستمری بگیران میشود.
مدیرکل مستمریهای سازمان تامین اجتماعی تصریح کرد: طبق ماده ۹۶، میزان حقوق مستمری بگیران ۲ میلیون و ۶۵۵ هزار تومان است، اما مبلغ مستمری فروردین شامل افزایشهای قانونی و متناسب سازی ۳۹ درصد بیشتر از اسفند و پرداختی اردیبهشت هم حداقل ۴میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است.
منبع خبر : باشگاه خبرنگاران جوان
جزئیات و زمان پرداخت عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تأمین اجتماعی اعلام شد
عیدی بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی از ١٧ لغایت ٢٥ اسفند ۱۳۹۵ به حساب آنان واریز میشود.
پرداخت عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران این سازمان به نحوی انجام خواهد شد که آن دسته از بازنشستگانی که حقوق ماهیانه خود را در اواخر ماه دریافت میکنند عیدی شان زودتر واریز خواهد شد.
براین اساس آن دسته از بازنشستگانی که در تاریخ بیست و هفتم هر ماه حقوق ماهیانه خود را از بانک رفاه کارگران دریافت میکنند، عیدی را در تاریخ ١٧ اسفند دریافت خواهند کرد و عیدی بازنشستگانی که در تاریخ بیست و هفتم هر ماه از سایر بانکها حقوق دریافت میکنند نیز در روز ١٨ اسفند واریز میشود. همچنین مستمری بگیرانی که بیست و ششم هر ماه حقوق دریافت میکنند در تاریخ ١٩ اسفند عیدی را دریافت میکنند.
بازنشستگانی که حقوق ماهیانه خود را در تاریخ ٢٠ هر ماه دریافت میکنند، در تاریخ ٢١ اسفند عیدی را دریافت خواهند کرد و عیدی کسانی که در تاریخ ٢٢ تا ٢٥ هر ماه حقوق دریافت میکنند نیز همراه با حقوق اسفند به حساب آنان واریز میشود.
نحوه محاسبه حقوق بازنشستگی
بعد از اینکه فرد به سن بازنشستگی رسید، میتواند برای دریافت مستمری خود اقدام کند. حال این پرسش مطرح میشود که محاسبه حقوق بازنشستگی تامین اجتماعی به چه صورت است؟
مطابق ماده ۷۷ قانون تامین اجتماعی، مستمری بازنشستگی، یک سیام متوسط دستمزد بیمهگزار، ضرب در سنوات پرداخت حق بیمه محاسبه میشود.
اگر بخواهیم واضحتر بگوییم یعنی، طبق این ماده مستمری دریافتی هر ماه فرد بازنشسته اینگونه محاسبه میشود:
متوسط دستمزد بیمه شده * تعداد سالهایی که بیمه پرداخت کرده است تقسیم بر سی
در جلسه هیات وزیران در ۱۹ آبان ۱۴۰۰، ضمن تصویب نامه مربوط به بیمه فوت و حوادث بازنشستگان و مستخدمین رسمی دستگاههای اجرایی تا ۵ سال از تاریخ ۱ فروردین ۱۴۰۰، مبلغ آن هم افزایش پیدا کرد. از این رو، سرمایه بیمه برای فوت هر نفر به هر دلیل و نقص عضو یا از کارافتادگی دائم (کلی و جزئی) در سال ۱۴۰۰ مبلغ برابر با ۱۵۰ میلیون ریال و حقبیمه ماهیانه آن ۹۰ هزار ریال برای هر نفر بدون در نظر گرفتن سقف سنی است.
همچنین اینکه در سال ۱۴۰۰، سهم بیمه تکمیلی بازنشستگان ۵۰% افزایش داشته است.
نحوه محاسبه دستمزد متوسط بازنشستگی
حالا سوال اینجاست که میزان بازنشستگی بیمه تامین اجتماعی چگونه محاسبه میشود؟
متوسط دستمزد از جمع حقوق و مزایای مشمول کسر حق بیمه، ظرف دو سالِ آخرِ پرداخت حق بیمه تقسیم بر بیست و چهار بدست میآید. اگر در خلال دو سال پایانی خدمت، بیمه شده مدتی مشغول به کار نباشد، با کسر مدت از ماههای قبل از آن ۲ سال بدست میآید.
برای اینکه مورد بالا شفاف شود، به مثال زیر توجه فرمایید:
فرض کنید فردی چهار میلیون تومان حقوق ماهانه میگیرد اما اگر آن مبلغی که بابت حق بیمه پرداخت میکند، ۷ درصدِ دو میلیون تومان باشد؛ یعنی در حقیقت نصف حقوق مبنای حق بیمهی وی قرار میگیرد، در این صورت همان دو میلیون تومان در متوسط دستمزد محاسبه میشود .
مبنای محاسبهی متوسط دستمزد در تعیین مستمریِ کسانی که در دوسال پایانی حق بیمهی بیشتری پرداخت کردهاند چیست؟
افرادی که حق بیمهی اندکی پرداخت کردهاند، در نهایت نیز مستمری کمتری دریافت خواهند کرد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0