قیمت مرغ همچنان کمتر از ۶۰ هزار تومان
به گزارش پارس نیوز ، بررسیهای میدانی ایرنا نشان میدهد که قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ در بازار بین ۵۰ تا ۵۵ هزار تومان است، البته سه ماه قبل قیمت این محصول بین ۶۰ تا ۷۰ هزار تومان نیز به فروش می رسید، در حالی که نرخ مصوب این محصول از سوی دولت درب واحدهای تولیدی
امروز نرخ عرضه عمده مرغ گرم در میدان بهمن تهران نیز حدود ۴۵ تا ۴۸ هزار تومان است که علت کاهش قیمت این محصول افزایش عرضه بیش از تقاضای بازار است.
تولیدکنندگان صنعت طیور بر این باورند که با توجه به افزایش هزینههای تولید نهادهها، واکسن، دارو و غیره قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ زنده ۴۹ هزار تومان است و هر کیلوگرم گوشت مرغ را بین ۸ تا ۱۳ هزار تومان ارزانتر به فروش میرسانند.
بنا به گفته مسوولان امر، برنامهریزی تولید در حلقههای مختلف گوشت مرغ برای تولید پایدار این محصول بر اساس سرانه مصرف داخلی (۳۲ کیلوگرم) تعریف شده و هیچ کمبودی در بازار مشاهده نمیشود.
چندی پیش «محسن شیراوند» معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی به منظور حمایت از تولیدکنندگان این محصول، از امکان صادرات گوشت مرغ با عوارض صفر درصد از ۱۶ آذرماه امسال خبر داده بود و گفت: بر اساس برآوردها تا پایان سال هیچ مشکلی در حوزه تولید و مصرف گوشت مرغ نخواهیم داشت.
به گفته وی، با توجه به شرایط مطلوب تولید گوشت مرغ در کشور به دلیل استمرار و سیاستگذاریهای منظم در حوزه تولید این کالا و همچنین در راستای حمایت از بخش تولید، صادرات برای گوشت مرغ به طور جد پیگیری و امکان صادرات با حذف عوارض صادراتی فراهم شده است.
بررسیهای میدانی نشان میدهد که قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ کمتر از نرخ مصوب دولتی است، به طوری که هر کیلوگرم گوشت مرغ در میادین میوه و ترهبار با قیمت ۴۹ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه میشود.
اکنون قیمت مصوب دولتی هر کیلوگرم گوشت مرغ ۶۳ هزار تومان تعیین شده است که قیمت فعلی نشان میدهد که هر کیلوگرم از این محصول بین ۱۲ تا ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان ارزانتر به فروش میرسد.
امروز نرخ عرضه عمده مرغ گرم در میدان بهمن تهران نیز حدود ۴۵ هزار تومان است. علت کاهش قیمت این محصول، افزایش عرضه بیش از تقاضای بازار است.
گفتنی است طبق آمار وزارت جهاد کشاورزی اکنون سالانه بین ۲.۵ تا ۲.۷ میلیون تن گوشت مرغ در کشور تولید و به بازار عرضه میشود؛ این در حالی است که ظرفیت تولید این صنعت بیش از ۳.۵ میلیون تن است.
اجرای طرح هدفمندی یارانهها در بخشهای مرتبط با جهاد کشاورزی
علیرضا فخاری در گفتگو با مهر در خصوص قیمت مرغ اظهار داشت: در یازدهمین جلسه تنظیم بازار استان تهران در خصوص سامانه کارا در زمینه توزیع مرغ بحث و بررسی شد.
وی افزود: نکته مهم تشویق و ترغیب برای جوجهریزی است، تا بتوان در ماههای بعد قیمت مرغ را در سطح مطلوب نگه داشت، قیمت اقلام اساسی و روند افزایش یا کاهش آن نسبت به هفته قبل همواره مورد تاکید بوده است.
استاندار تهران گفت: اجرای طرح هدفمندی یارانهها در بخشهای مرتبط با جهاد کشاورزی نتایج بسیار مثبتی داشته است، ماههای گذشته کاهش جوجهریزی در مرغداریها سبب نگرانی شده بود، که در حال حاضر این نگرانی رفع شده و بخشهای مرتبط باید برای آینده برنامه ریزی داشته باشند.
قیمت مرغ در بازار ۵ آذر حداقل کیلویی ۴۵ هزار
به گزارش فرارو، قیمت مرغ شنبه پنج آذر حداقل کیلویی ۴۵ هزار تومان است. این رقم را خردهفروشیها بابت هر کیلو مرغ منجمد تنظیم بازاری دریافت میکنند که عرضه آن یکی از دلایل کاهش قیمت مرغ در هفتههای گذشته محسوب میشود. بهجز مرغ منجمد، مرغ گرم نیز در بازار وجود دارد که درحال حاضر با قیمتی کمتر از نرخ مصوب یعنی ۶۳ هزار تومان به دست مردم میرسد.
مثلا در میادین میوهوترهبار الان قیمت مرغ گرم کیلویی ۵۷ هزار تومان است و به این ترتیب خرید یک مرغ که حدود دو کیلو وزن دارد، تقریبا ۱۱۴ هزار تومان آب میخورد. البته عرضه مرغ لزوما با این قیمت انجام نمیشود، اما چیزی که واضح است، پایینتر بودن قیمت فعلی مرغ از نرخ مصوب بهشمار میرود.
تقریبا یک ماه قبل بود که نرخ مصوب مرغ به شکل رسمی افزایش پیدا کرد و از کیلویی ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان به ۶۳ هزار تومان رسید، اما الان شاهد فروش مرغ با نرخهای کمتری هستیم. بررسیهای نشان میدهد برخی از فروشندهها با خط زدن رقم ۶۳ هزار تومانی مرغ گرم، قیمت آن را تا ۵۲ هزار تومان هم پایین آوردند که این رقم کیلویی ۱۱ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب مرغ است.
پشت پرده کاهش تقاضا برای خرید مرغ
تقاضای مردم برای مرغ کم شده است؛ این را میشود در اظهارات اخیر معاون امور دام وزارت جهادکشاورزی مشاهده کرد. به نظر میرسد همین موضوع هم باعث شد که در آذر ماه قیمت هر کیلوگرم مرغ ۱۰ تا ۱۳ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب عرضه شود.
اما اتحادیه مرغداران برای اینکه تقاضا در بازار را تحریک کند، هفته گذشته در اطلاعیهای از مردم درخواست کرد که با ذخیرهسازی مرغ در منازل، به تنظیم بازار کمک کنند.
این اتحادیه مدعی بود که ذخیرهسازی خانگی مرغ توسط مردم موجب میشود قیمت مرغ در ماه آینده افزایش سرسامآور نداشته باشد.
مردم کمتر مرغ میخرند
اواخر آبانماه امسال مهدی یوسفخانی، رییس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی تهران از کاهش ۳۰ درصدی تقاضای مصرف مرغ در پایتخت نسبت به ماههای گذشته خبر داده و آن را دلیلی برای افت قیمت مرغ به زیر نرخ مصوب دانسته بود.
او همچنین هفته گذشته در گفتوگویی درباره وضع این روزهای بازار مرغ عنوان کرده بود: تقاضا برای مرغ همچنان پایین است و قیمت نیز تحتتاثیر نبود تقاضا همچنان کاهشی است.
بهگفته یوسفخانی، قیمت هفته مرغ در عمدهفروشیها کیلویی ۴۰ تا ۴۲هزار تومان بوده و در خردهفروشیهای سطح شهر نیز هر کیلو مرغ با قیمت میانگین ۵۰هزار تومان به فروش میرسد.
نبود خریدار در بازار مرغ در شرایطی است که بهطور معمول تقاضا برای مرغ، گوشت و اقلام پروتئینی در ۶ماه دوم سال افزایشی است. یوسفخانی در این مورد گفت: دلیل کاهش تقاضا برای مرغ را شاید باید در کاهش توان خرید مردم دانست؛ سال گذشته این موقع قیمت مرغ حول و حوش ۳۰هزار تومان بود امسال نرخ مصوب کیلویی ۶۳هزار تومان است و توان خرید مردم پایین آمده است، جز این نمیتوان دلیلی برای این میزان کاهش تقاضا متصور بود.
ریزش شدید قیمت مرغ / بالاتر از این مبلغ نخرید
مهدی یوسف خانی رئیس اتحادیه پرنده و ماهی گفت: با توجه به ازدیاد عرضه در آذر ماه ۱۴۰۰ ، قیمت مرغ همچنان زیر نرخ مصوب است. با اشباع بازار ناشی از افزایش تولید، هر کیلو مرغ با نرخ ۲۸ هزار تومان در بازار عرضه می شود.
یوسف خانی قیمت هر کیلو ران مرغ را ۲۸ هزار تومان، سینه مرغ را ۵۵ هزار تومان و فیله مرغ را ۶۰ هزار تومان اعلام کرد.
رئیس اتحادیه پرنده و ماهی درباره آینده بازار مرغ گفت: با استمرار شرایط مناسب جوجه ریزی پیش بینی می شود که نوسانی در بازار مرغ اتفاق نیفتد.
به گفته وی، با ازدیاد تقاضا در شب یلدا احتمال سوء استفاده مرغدار از شرایط وجود دارد در نتیجه با نرخ بالاتری بدست مصرف کننده می رسد، اما در کل عرضه بالاتر از نرخ مصوب ۳۱ هزار تومان گرانفروشی است.
این مقام مسئول درباره تاثیر توزیع هوشمند بر بازار مرغ گفت: قیمت مرغ تابع مکانیزم عرضه و تقاضاست و ارتباطی به نحوه توزیع ندارد و تنها به خاطر مسائل حمل و نقل و ترافیک، توزیع هوشمند خدمتی به مردم است.
وی گفت: افزایش تولید داخل ناشی از واردات تخم مرغ نطفه دار و جوجه یکروزه در کنار عرضه مرغ منجمد منجر به تعادل عرضه و تقاضا شد و قیمت های دستوری جوابگو نیست.
یوسف خانی در پایان گفت: علی رغم تعیین نرخ مصوب ۳۱ هزار تومانی به ازای هر کیلو مرغ گرم، اما ازدیاد عرضه موجب شده که قیمت به ۲۷ تا ۲۸ هزار تومان برسد که این امر هیچ ارتباطی به تولیدکننده یا مغازه دار ندارد همانند بحران ۱۱ ماه اخیر بازار مرغ که تولیدکننده و فروشنده نقشی در آن نداشت.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0