زمان واریز سود مرحله دوم سهام عدالت / چه کسانی مشمول سهام عدالت جاماندگان هم نمی شوند ؟
به گزارش پارس نیوز ، به گفته سخنگوی کانون سهامداران عدالت سود شرکتها در حال جمعآوری برای پرداخت مرحله دوم سود سهام عدالت است.درحالی که طبق آمار حدود ۴۹ میلیون نفر مشمول سهام عدالت هستند، هنوز تکلیف جاماندگان مشخص نشده است و زمان واگذاری سهام عدالت به این افراد نیز هر روز تغییر می کند. سورپرایز
به گزارش پارس نیوز ، به گفته سخنگوی کانون سهامداران عدالت سود شرکتها در حال جمعآوری برای پرداخت مرحله دوم سود سهام عدالت است.درحالی که طبق آمار حدود ۴۹ میلیون نفر مشمول سهام عدالت هستند، هنوز تکلیف جاماندگان مشخص نشده است و زمان واگذاری سهام عدالت به این افراد نیز هر روز تغییر می کند.
سورپرایز برای سهام عدالتی ها | زمان پرداخت مرحله دوم سود سهام عدالت
درحالی که طبق آمار حدود ۴۹ میلیون نفر مشمول سهام عدالت هستند، همواره صدای اعتراض عدهای به گوش میرسید که چرا با وجود اینکه جزو دهکهای کم درآمد جامعه هستند، مشمول این سهام نمی شوند. از سویی دولت دوازدهم درحالی به کار خود پایان داد که اعلام شد پرونده ثبت نام سهام عدالت بسته شده است و امکان اینکه مشمول جدیدی پذیرفته شود وجود ندارد. با این حال برخی نماینده های مجلس همچنان قول تخصیص سهام عدالت به جاماندگان را می دادند و آمارهای مختلفی نیز از جاماندگان ارائه می شد و در نهایت نیز زمزمه های یک جامعه آماری ۲۰ میلیون نفری نیز به گوش رسید.
اکبر حیدری، سخنگوی کانون سهامداران عدالت در گفت و گو با همشهری آنلاین در پاسخ به این سوال که آیا جامعه آماری ۲۰ میلیون تومانی که گفته شد، واقعی بود، گفت: در سال ۸۷ مصوبه ای درباره سهام عدالت اجرایی می شود که آن هم مستند به ابلاغیه ۸ ماده ای مقام معظم رهبری بوده است. بر اساس آن قرار شد که شش دهک پایین درآمدی جامعه از سهام عدالت برخوردار شوند. در بررسی های بعدی مشخص می شود تعدادی از مردم که جزو دهک های پایین درآمدی جامعه بودند به دلیل اینکه در آن زمان سامانه های آماری به روز نبود و آنالوگ بود از فرآیند شناسایی و تخصیص عام جا ماندند. اساسا جاماندگان سهام عدالت هم این عده نبودند، نزدیک به یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفری بودند که در شناسایی، واجد شرایط دریافت سهام عدالت شده بودند، دعوتنامه سهام به نامشان صادر شده بود، تکالیف قانونی شان را هم انجام داده بودند، اوراق سهام در اختیارشان بود اما در سال ۹۵ وقتی پایان سهام عدالت اعلام شد در سامانه اعلامی سامانه خصوصی سازی اطلاعاتشان موجود نبود.
وی ادامه داد: این نقص ناشی از دقت در مغایرت گیری اطلاعات ثبت شده در تعاونی ها و اطلاعات نزد سازمان خصوصی سازی بود. در ابتدا حقوق این تعداد احساس شد تضییع شده و به عنوان جاماندگان سهام عدالت مطرح شدند. در ادامه بررسی ها مشخص شد که ازشش دهک پایین جامعه کسان دیگری هم هستند که مشمول دریافت سهام عدالت بودند ولی شناسایی نشدند.
سخنگوی کانون سهامداران عدالت عنوان کرد: در گزارش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به کمیسیون اقتصادی، به آمار ۲۰ میلیونی از جاماندگان که الان گفته می شود، اشاره ضمنی شده است و این آمار دقیقی نیست و برآوردی است. به هر حال در اینکه افرادی بودند که مشمول سهام عدالت بودند اما در فرایند شناسایی جاماندند شکی نیست اما آمار نهایی باید توسط دستگاه های مسئول اعلام شود.
وی با اشاره قانون بودجه ۱۴۰۱ گفت: در بودجه امسال به طور بدیهی و پیش فرض مشخص بود که هر کسی که الان تحت پوشش نهادهای حمایتی و کمیته امداد و سازمان بهزیستی هست، قطعا جزو دهک های جامانده حساب می شود. مجلس هم در قانون تاکید کرد که با اولویت مشمولان نهادهای حمایتی که سهام عدالت دریافت نکردند، اجرای طرح سهام عدالت برای جاماندگان کلید بخورد. این آمار قطعی است و اطلاعات آنهم استخراج شده است و توسط این دو نهاد هم به سازمان خصوصی سازی اعلام شده است.
حیدری در توضیح صحت و سقم عدد ۳ و نیم میلیون نفری جامعه آماری تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد، گفت: این عدد آمار اعلام شده از سوی بهزیستی و کمیته امداد است اما در نهایت باید با اطلاعات نهایی دارندگان سهام عدالت انطباق داده شود چون بازهم ممکن است عده ای را هم که نهادهای حمایتی اعلام کرده اند در تطابق با اطلاعات موجود مشخص شود، سهام عدالت دریافت کرده اند ولی اطلاع نداشته اند. لذا عدد نهایی فعلا مشخص نیست.
قرار است به هر کدام از این دسته از سهام داران حدود ۱۰ میلیون تومان سهم داده شود که طبق اعلام سازمان خصوصی سازی طی یکی دو ماه آینده تخصیص پیدا میکند و این افراد تا ۱۰ سال نمیتوانند سهام خود را بفروشند چون سهامداران کنونی که از سال ۸۵ سهامدار شده بودند نیز با صرف زمانی روبهرو شدند.
اگر فردی جاماند چه؟
سخنگوی کانون سهامداران عدالت در پاسخ به این سوال که با وجود تمام بررسی های سازمان خصوصی سازی ممکن است باز هم فردی جا بماند و موفق به دریافت سود سهام عدالت نشود، اظهار کرد: سازمان ما اکنون اطلاعات دارندگان سهام را دارند لذا هر اطلاعاتی در خصوص ثبت جاماندگان در هر مرحله ای اخذ شود قطعا باید با آمار موجود تطبیق داده شود. چون یک نفر نمی تواند دوبار سهام بگیرد. اما مسئله اصلی این است که در این مرحله و در نوبت اول بنا به تاکید مفاد قانون بودجه ۱۴۰۱ شناسایی جاماندگان نهادهای حمایتی در دستور کار قرار گرفته است و بدیهی است اطلاعات این افراد از طریق این نهادها به سازمان ارسال می شود.
وی ادامه داد: بنابراین مراجعه به دفتری بدون اینکه دستگاه مسئول اعلام کرده باشد که این فرآیند وجود دارد نتیجه ای جز صرف وقت و هزینه نخواهد داشت. ما تاکید کردیم که ما چیزی به نام ثبت نام سهام عدالت نداریم و سامانه ای اصلا برای این کار وجود ندارد. در سال های ۸۵ تا اوایل دهه ۹۰ نیز ما هیچ وقت مراجعه حضوری برای ثبت نام اولیه نداشتیم به جز مرحله آخر که کارگران فصلی ساختمانی بود. لذا شناسایی به صورت سیستمی انجام می شد و در نهایت دارندگان دعوتنامه به تعاونی های سهام عدات سازمان در شهرستان ها برای ثبت نام مراجعه می کردند.
وی افزود: لذا چون فعلا در مرحله اول اطلاعات کسانی که تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد هستند، در دست بررسی است و هنوز ساز و کاری برای مرحله دوم جاماندگان اعلام نشده، این دسته از افراد نگران نباشند. مردم باید اطلاعات دقیق را فقط از طریق رسانه های معتبر داخلی دنبال کنند و به هیچ عنوان برای ثبت نام به جایی مراجعه نکنند. قطعا در زمان اعلام مرحله دوم اگر فردی شرایط دریافت سهام عدالت داشته باشد و مشمول باشد اطلاعاتش از طریق سازمان مورد بررسی قرار می گیرد.
سهام ۱۰ میلیون تومانی هدیه به جاماندگان سهام عدالت
راضیه ذوالنوریان، مدیرکل دفتر امور سهام عدالت سازمان خصوصیسازی در رابطه با مشمولان دریافت سهام عدالت میگوید: در ارتباط با کسانی که جا مانده سهام عدالت هستند، به استناد مصوبهای که هیات دولت تصویب کرد، شرایط برای ما فراهم شد که در راستای اجرای قانون بودجه ۱۴۰۱، کسانی که تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی کل کشور، سه دهک اول درآمدی جامعه و ایثارگران هستند، سهام دار سهام عدالت شوند.
پیمان حدادی در یک گفت و گوی رادیویی با بیان اینکه ۱۹ بانک سود سهام عدالت را پرداخت میکنند، اظهار کرد: ۵۰ درصد سود سهام عدالت برای سال مالی ۱۴۰۰ وصول و محاسبات انجام شد و شبکه بانکی از چهارشنبه شروع به واریز سود کرده است.
مشاور رئیس سازمان بورس افزود: برای سهامهایی با ارزش یک میلیون تومان سود یک میلیون و ۱۲۸ هزار تومان واریز میشود و برای سهامهایی با ارزش ۵۰۰ هزار تومان سود ۶۰۲ هزار تومان واریز میشود. همچنین افرادی که سهام ۴۹۰ هزار تومانی داشتند سود ۵۵۷ هزار تومان دریافت میکنند و تقریباً همین عدد در پایان اسفند ماه واریز میشود و کل سود ۱۴۰۰ تا پایان سال تسویه خواهد شد.
وی ادامه داد: در بودجه امسال برای افرادی که تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند و فاقد سهام بودند قانونی در نظر گرفته شد و سازمان خصوصی سازی با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی این افراد را شناسایی کرد.
حدادی با تخمین حدود سه و نیم میلیون نفری از این جامعه آماری گفت: به هر کدام از این افراد حدود ۱۰ میلیون تومان سهم داده میشود و طی یکی دو ماه آینده تخصیص پیدا میکند و تا ۱۰ سال نمیتوانند سهام خود را بفروشند چون سهام داران کنونی که از سال ۸۵ سهام دار شده بودند نیز با صرف زمانی رو به رو شدند.
وی تاکید کرد: فعلاً هیچ ثبت نام دیگری به جز کمیته امداد و بهزیستی وجود ندارد.
حدادی در مورد تکلیف سهام فوت شدگان نیز گفت: از ۴۹ میلیون نفر سهام دار حدود ۳۰ میلیون نفر را از دست دادهایم و وراث میتوانند به دفاتر خدمات الکترونیک قضائی مراجعه میکنند و کارهای ابتدایی انتقال سهام برای آنها انجام میشود.
سهام عدالت چیست ؟
دولت نهم به ریاست محمود احمدی نژاد، با نیت حمایت از قشر کم بضاعت جامعه، نوعی یارانه را تحت عنوان سهام عدالت به آنها واگذار کرد. در سال ۱۳۸۵ و در مرحله ی اول اجرای این طرح، به برخی از افراد مشمول شرایط اعم از: افراد تحت پوشش کمیته امداد سازمان بهزیستی و رزمندگان بیکار تعلق یافت. برگه هایی هم با همین نام به دارندگان داده شد.
در ابتدا ارزش ریالی این سهام معادل پانصد هزار تومان بود، سپس به یک میلیون تومان افزایش یافت. به گروه های کم درآمد، نیمی از قیمت هر سهم تخفیف تعلق یافت و نیم دیگر آن هم به مدت ۱۰ سال از محل سود شرکت، باز پرداخت شد. دولت برای به اجرا درآوردن طرح اقتصادی خود، ابتدا برای شناسایی واجدین شرایط، اقشار مختلف جامعه را طبقه بندی کرد.
سهام عدالت ، ابتدای کار از ۶۰ شرکت تشکیل شد، اما با گذشت زمان به دلیل آن که مجموع سودی که از سهام شرکتها حاصل می شد برای تسویه ارزش سهام هر ۶۰ شرکت کافی نبود، سازمان خصوصی سازی ۴۹ شرکت را به ارزش تقریبا ۲۶ هزار میلیارد تومان در سبد تشکیل دهنده ی این سهام انتخاب کرد. پس از آن ۱۱ شرکت دیگر به اضافه قسمتی از سهام شرکت دخانیات را از پرتفوی حذف کرد.
هدف و فلسفه سهام عدالت
سهام عدالت با هدف خصوصیسازی و واگذاری سهام شرکتهای دولتی به اقشار کم درآمد از زمان دولت نهم اجرا شد. این طرح شامل سهام حدود ۵۰ شرکت دولتی مشمول اصل ۴۴ قانون اساسی، که خصوصیسازی برخی فعالیتهای اقتصادی را مجاز میداند، میشود. افرادی که سهام عدالت به آنها تعلق گرفته جزو سهامداران شرکتهای بورسی و فرابورس در نظر گرفته میشوند. هرچند لازم به ذکر است که فقط ۷۰ درصد این شرکتها در بورس حضور دارند و سهامشان قابل معامله در بورس است.
سهام عدالت چقدر است؟
سهام عدالت ابتدا ۵۰۰ هزار تومان و سپس ۱ میلیون تومان برای هر شخص تعیین شد. هرچند این افراد اجازه برداشت سهام خود را تا موعد مقرر آن نداشتند. این سهام به صورت سهام اولیه در اختیار این افراد قرار گرفته و از سود نهایی کسر میشود.
هرچند فقط سود سهام در فواصل زمانی مشخص برای مشمولان سهام عدالت پرداخت میشد. همچنین تخمین زده شده است به نرخ امروز ارزش هر سهم بین ۱۱ تا ۱۷ برابر شده باشد. هرچند نرخ دقیق آن با توجه به ارزش هر سهم در بازار تعیین میشود.
از اوایل سال ۹۹ طرح آزادسازی سهام عدالت اجرایی شد که بر اساس آن افرادی که صاحبان یا سهامداران عدالت خوانده میشدند قادر به برداشت یا انتقال سهام خود بودند. برای این کار دو روش وجود داشت، یا فرد به طور مستقیم سهام خود را در دست گرفته و قادر به انتقال یا معامله آن در بازار بورس خواهد بود.
برای این کار لازم است به سایت سازمان خصوصیسازی و سازمان بورس مراجعه شود. در روش دوم که به صورت غیرمستقیم انجام میشود. اختیار سهام بعهده شرکتهای سرمایهگذاری استانی قرار میگیرد و سهامدار قادر به انتقال یا معامله سهام خود به طور مستقیم نخواهد بود.
مشمولان سهام عدالت چه کسانی هستند؟
تاکنون تقریبا بیش از ۴۹ میلیون نفر در سامانه سهام عدالت بعنوان مشمولان سهام عدالت شناخته شدهاند که در ۱۸ مرحله شناسایی شدهاند. همانطور که پیشتر به آن اشاره شد مشمولان سهام عدالت اغلب افراد کم درآمد جامعه هستند که در گروههای زیر دستهبندی میشوند:
مددجویان کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی که در رده اول افرادی قرار میگیرند که مشمول سهام عدالت هستند. این گروه سهام بیشتری نسبت به سایر گروهها دریافت کرده و بعنوان گروههای تخفیفدار شناخته شده هستند.
- روستاییان و عشایر
- زنان سرپرست خانوار
- گروههای کم جمعیت مانند خبرنگاران و خادمان مسجد
- کارگران فصلی ساختمانی
- کارمندان و بازنشستگان دولتی
لازم به ذکر است در حال حاضر دیگر امکان ثبت نام برای سهام عدالت وجود ندارد هرچند زمزمههایی مبنی بر شروع ثبت نام سهام عدالت در سال ۱۴۰۰ به گوش میرسد اما در حال حاضر هیچ اطلاعیه رسمی در این خصوص ارائه نشده است.
همچنین اگر تغییری در معیشت افراد دارای سهام عدالت ایجاد شود تاثیری در تعلق گرفتن سهام به آنها نخواهد داشت. هرچند مشمولان سهام عدالت که فوت شدهاند سهامشان به وراث رسمی آنها تعلق میگیرد که این افراد با مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت و در دست داشتن مدارک رسمی خود و فرد متوفی میتوانند نسبت به دریافت سهام عدالت اقدام کنند.
این مدارک شامل موارد زیر میشود:
اصل مدارک شناسایی وراث قانونی فرد متوفی، کارت ملی، شناسنامه
کد ملی و تاریخ تولد متوفی مشمول سهام عدالت
نشانی و کدپستی محل سکونت کی از وراث
اصل گواهی قانونی انحصار وراثت
شماره شبای بانکی وراث
نحوه پرداخت سود سهام عدالت
تمامی مشمولان سهام عدالت اطلاعات کامل شناسایی خود از جمله شماره شبای بانکی خود را در سامانه سجام ثبت کردهاند. بنابراین پس از محاسبه مبلغ سود هر سهم، این مبلغ به حساب سهامدار پرداخت میشود. در صورتیکه سهامداری اطلاعات مربوط به شماره شبای خود را ثبت نکرده باشد بستانکار تلقی میشود.
خرید و فروش سهام عدالت در بورس
همانطور که پیشتر به آن اشاره شد سهام ۷۰ درصد شرکتها (معادل ۳۶ شرکت) در بورس قابل معامله است. با آزادسازی خرید و فروش سهام عدالت در حال حاضر سهامداران میتوانند نسبت به معامله آنها در بورس اقدام کنند. در صورتیکه سهامدار بخواهد نسبت به فروش سهام خود در بازار بورس اقدام کند باید روش آزادسازی مستقیم را انتخاب کند. در این روش فرد کنترل سهام خود را مستقیما بعهده گرفته و میتواند یا سهام را نگه داشته و به روی آن معاملات مختلفی را در بازار بورس انجام دهد یا نسبت به فروش سهام عدالت خود اقدام کند.
ما اگر فرد قادر به کنترل سهام خود نباشد میتواند فروش سهام عدالت خود را بعهده بانکها بسپارد. بنابراین با مراجعه به بانکی که سود سهام عدالت به آن پرداخت میشده میتواند فرمی را نسبت به فروش ۳۰ درصدی سهام عدالت خود تکمیل کند و از این طریق درخواست فروش سهام عدالت خود را از طریق بانک ثبت کند. این کار توسط سایت بانکها نیز ممکن است. پس از ثبت این درخواست، مسئولیت فروش سهام فرد بعهده بانک خواهد بود.
واریز وجه فروش سهام عدالت چه زمانی انجام میشود؟
هرچند در این روش سهامدار باید در نظر داشته باشد هر یک از سهام متعلق به او به صورت مجزا به فروش میرسد و وجه آن نیز در هر مرحله فروش به حساب بانکی پرداخت میشود. بنابراین کل فرآیند فروش سهام عدالت او در یک مرحله انجام نمیشود و وجوه آن نیز طی چند مرحله به حساب وی پرداخت میشود.
توزیع سود سهام عدالت به سهامداران
همانطور که پیش از این گفتیم، سهام عدالت متعلق به شرکت خاصی نیست و مجموع سبد سهام، شامل درصدی از ۴۳ شرکت دولتی تعریف شده است. سود و زیان شرکت بین سهامداران تقسیم میشود. سازمان خصوصی سازی پس از آن که سود مصوب شرکت ها را دریافت می کند، مبلغ سود هر مشمول را محاسبه کرده و به شماره شبای تایید شده در سامانه عدالت واریز می نماید. آن دسته از مشمولانی که در سامانه شماره شبا ندارند، سودشان به حساب بستانکاری شان منظور می گردد. در مهرماه سال ۱۳۹۷ فرصتی به مشمولان داده شد تا شبای خود را وارد کنند و یا تغییر دهند.
روش های آزادسازی سهام
در مورخ ۱۳۹۹/۰۲/۰۹ سیدعلی خامنه ای با درخواست ریاست جمهوری مبنی بر آزادسازی سهام عدالت موافقت کرد. تا قبل از آن، امکان خرید و فروش این سهام وجود نداشت، اما از این تاریخ به بعد سهامداران با ثبت درخواست آزادسازی سهام خودشان، امکان خرید و فروش آن را در بورس پیدا کردند. آزادسازی سهام عدالت به دو روش صورت می گیرد:
۱-به روش مستقیم
در این روش، سهامداران خودشان مدیریت سهم خود را در دست می گیرند. سهامداران برای انتخاب این روش میتوانند به آدرس www.samanese.ir مراجعه نمایند.
۲-به روش غیرمستقیم
در این روش، سهامداران هیچ گونه تصرفی در سهام خود نداشته و سودشان در فواصل مشخص به حسابشان واریز می گردد.
مدیریت و فروش سهام عدالت
کسانی که مایل به مدیریت مستقیم سبد دارایی سهام خود بودند با مراجعه به سایت مذکور و وارد کردن اطلاعات شخصی قادر به انتخاب روش سهامداری مستقیم خواهند بودند. کسانی که تمایلی به مدیریت سبد دارایی خود ندارند به میزان دارایی خود، سهام شرکتهای سرمایه گذاری استانی سهام عدالت را در اختیار خواهند داشت. به زودی زمینه ورود این شرکت ها به بازار سرمایه ایجاد خواهد شد.
روش های مدیریت سهام عدالت
نگهداری و معامله کردن آن در بازار سرمایه
در حالت اول، افراد در قدم نخست باید در سامانه سجام ثبت نام کرده و کد بورسی دریافت کنند و با ثبت نام در کارگزاری اقدام به انجام معامله نمایند.
در این روش، سهامدار با مراجعه به بانک و یا مراکز کارگزاری اقدام به فروش سهام خود می نماید.
طریق فروش سهام عدالت
پنج روش برای فروش سهام عدالت وجود دارد:
- فروش از طریق بانک ها
- از طریق کارگزاری غیربانکی
- فروش از طریق سامانه سهام عدالت
- با کارت اعتباری بانکی
- طرح کارت اعتباری را نیز میتوان به عنوان روش دیگری برای فروش سهام در نظر گرفت که هنوز اجرایی نشده است.
آن دسته از سهامدارها که آزاد سازی سهام خود را در سامانه ثبت کرده اند، پس از اقدام به ثبت نام در سامانه سجام، احراز هویت شده و کد بورسی دریافت می کنند، سپس درخواست فروش سهم خود را در سامانه یا کارگزاری ها ثبت می کنند.
درخواست های فروش ثبت شده و به صورت یکجا انجام می گیرد. این کار دارای یک اشکال است، که سهامداران را متوجه زیان می کند. ارزش سهام عدالت ۵۰۰ هزار تومانی در مرداد امسال به طور تقریبی ۲۰ میلیون تومان بود، اما اکثر افرادی که در این دوره درخواست فروش خود را ثبت کردند، مبلغ بسیار کمتری دریافت کردند.
این اختلاف قیمت به دلیل تعلل گسترده در فروش و پرداخت منابع حاصله و ریزش بورس بود. وجود این اشکالات سبب شده که به طور موقت فروش آن متوقف شود. برای آگاهی از ارزش روز سبد سهام خود، فروش آن و هر امر دیگری می توانید از سامانه ی مذکور استفاده نمایید.
سهام عدالت چه زمانی به جاماندگان میرسد؟
اما قرار است سهام عدالت چه زمانی به دست جاماندگان برسد؟ در این زمینه، رئیس سازمان خصوصیسازی اعلام کرده که طبق قانون بودجه سال جاری، سهام عدالت جاماندگان امسال باید حتما پرداخت شود.حسین قربانزاده با اشاره به تصویبنامه هیات وزیران در مورد جاماندگان سهام عدالت اظهار کرد: این تصویبنامه ابلاغ شده و کارهای اجرایی آن در حال انجام است.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که سهام عدالت چه زمانی به جاماندگان تخصیص خواهد یافت، اظهار تخصیص سهام عدالت به جاماندگان در قانون بودجه سال جاری پیشبینی شده است و بنابراین فرایند آن امسال باید انجام شود. البته پرتفوی این سهام به اصلاحیه نیاز دارد که متن اصلاحیه به دولت ارسال شده این متن اطلاح خواهد شد. مبلغ سهام مورد واگذاری به هر یک از مشمولان معادل حداکثر ۱۰۰ میلیون ریال با اعمال ۵۰ درصد تخفیف به صورت اقساط سالانه و به مدت ۱۰ سال است.
آنطور که اعلام شده قرار است پرتفوی جاماندگان از بخشی از سهام بانک تجارت، بانک صادرات، بانک ملت، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و صنایع پتروشیمی خلیج فارس تشکیل شود. البته احتمال تغییر هم وجود دارد.
اماسخنگوی کانون سهامداران عدالت اعلام کرده هیچگاه ثبتنام عمومی و اینترنتی برای تخصیص سهام عدالت وجود نداشته است. ۱۳ آذرماه بر اساس تصویبنامه هیات وزیران افرادی که جامانده سهام عدالت بودند شناسایی شدند و جزئیات این واگذاری نیز اعلام شد.
مبلغ سهامی که به هر مشمول واگذار شده حداکثر ۱۰ میلیون تومان بوده که ۵۰ درصد تخفیف اعمال شده و اقساط آن نیز به صوزت سالانه و به مدت ۱۰ سال است.
به گفته مدیرکل دفتر امور سهام عدالت، افرادی که تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی کشور همچنین جزء سه دهک اول درآمد یا ایثارگر هستند میتوانند در راستای اجرای قانون بودجه ۱۴۰۱ سهام دار شوند.
شهبازی، نماینده مجلس، نیز درباره واگذاری سهام عدالت اشاره کرد: سهام عدالت به جامامدگان طبق قانون بودجه ۱۴۰۱ تخصیص داده میشود که البته پرتفوی این سهام نیاز به اصلاح دارد که به دولت ارسال شده است.
اکبر حیدری، سخنگو کانون عدالت، نیز اشاره کرد: تاکنون ثبتنام عمومی و اینترنتی برای سهام عدالت انجام نشده است و تخصیص سهام به جاماندگان نیز از طریق دستگاههای مربوط و مجموعههای مشخص صورت میگیرد. البته افرادی سودجو نیز برای منفعت خود ثبتنام سهام عدالت انجام میدهند که اگر فردی اطلاعات و دانش کافی نداشته باشد به دام این افراد خواهد افتاد.
هادی نامور نیز درباره ثبتنامهای دروغین اظهار کرد: ثبتنامهای دروغین سهام عدالت از سوی برخی کافینتها صورت گرفته که پروندهها تخلف برای این نوع افراد سودجو تنظیم شده و به مراجع قانونی و ذیصلاح ارجاع داده میشود.
سهام عدالت به چه کسانی از جاماندگان تعلق میگیرد؟
راضیه ذوالنوریان، مدیرکل دفتر امور سهام عدالت سازمان خصوصیسازی در رابطه با مشمولان دریافت سهام عدالت میگوید: در ارتباط با کسانی که جا مانده سهام عدالت هستند، به استناد مصوبهای که هیات دولت تصویب کرد، شرایط برای ما فراهم شد که در راستای اجرای قانون بودجه ۱۴۰۱، کسانی که تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی کل کشور، سه دهک اول درآمدی جامعه و ایثارگران هستند، سهام دار سهام عدالت شوند.
ثبتنامی برای سهام عدالت انجام نمیشود / شناسایی مشمولان بر اساس دهک های درآمدی
اکبر حیدری، سخنگوی کانون سهامداران عدالت، در اینباره میگوید: هیچ گاه در رابطه با تخصیص سهام عدالت چه در گذشته و چه حال ثبت نام عمومی و اینترنتی وجود نداشته است و شناسایی مشمولان بر اساس دهک های درآمدی و از طریق دستگاههای مربوط و مجموعه های مشخص انجام می شود.
سخنگوی کانون سهامداران عدالت با برحذرداشتن مردم از مراجعه به سایتهای ادعایی برای ثبتنام سهام عدالت، افزود: به طور کلی مراجعه افراد به ادارات و سایتهای اینترنتی برای ثبت نام سهام عدالت مفهومی ندارد و هرکس و در هر کجا ادعایی برای ثبت نام سهام عدالت میکند حتما کذب بوده و از جمله مصادیق اقدامات غیر قانونی محسوب میشود.
وی تاکید کرد: مردم باید در این حوزه هوشیار باشند تا دچار کلاهبرداری و زیانی نشوند همچنین توصیه میشود افراد اخبار را تنها از مراجع رسمی پیگیری کنند.
سهام عدالت چقدر ارزش دارد
سبد سهام عدالت از تعدادی سهام ارزنده و نمادهای بزرگ بازار سرمایه تشکیل شده است که در هفتههای گذشته با نوسان در میزان ارزش همراه بوده است. این سهام در بهمن ۱۴۰۰ با کاهش ارزش مواجه شد و در اسفند ۱۴۰۰ نیز روند نوسانی داشت.
ارزش این سهام در هفته اول فروردین ۱۴۰۱ برخلاف رشد شاخصهای عملکردی بازار سرمایه، با کاهش ارزش مواجه شد، اما در هفته دوم فروردین و با رشد شاخص کل، ارزش سهام عدالت نیز رشد قابل قبولی داشته است. البته ارزش این سهام در هفته سوم فروردین ماه با افت مواجه شد. ارزش این سهام در هفته چهارم فروردین ماه با رشد ۴ درصدی که داشت افزایش قابل توجهی پیدا کرد.
سهام عدالت در همه هفتههای اردیبهشت امسال با افزایش ارزش روبرو شد، ارزش سهام عدالت در هفته اول اردیبهشت ماه با رشد ۰٫۸۵ درصدی مواجه شده است. ارزش این سهام در هفته دوم اردیبهشت ماه کاهش ۰٫۴۲ درصدی یافت. ارزش این سبد دارایی در هفته سوم اردیبهشت ماه رشد ۰٫۶۸ درصدی را تجربه کرد. ارزش سهام عدالت در هفته پایانی اردیبهشت ماه با رشد ۱٫۷ درصدی روبرو شد.
ارزش سهام عدالت در خرداد ۱۴۰۱
ارزش برگههای سهام عدالت در هفته ابتدایی خرداد امسال با کاهش ۱٫۲۹ درصدی روبرو شد. این روند نزولی در هفته دوم خرداد نیز ادامه پیدا کرد و ارزش سهام عدالت در هفته گذشته با کاهش ۲٫۱۳ درصدی مواجه شد.
این سهام عدالت در هفته سوم خرداد باز هم با کاهش ارزش ۱٫۵۵ درصدی روبرو شد که این مساله به دلیل افت در شاخصهای عملکردی بورس رخ داده است. سبد سهام عدالت در هفته چهارم خردادماه با رشد ۲ درصدی مواجه شد. ارزش این سهام در هفته پایانی خردادماه نیز با افت ۲٫۱۵ درصدی داشت.
البته سبد سهام عدالت به دلیل تشکیل شدن از سهام شرکتهای بزرگ، بسیار متاثر از شاخص کل بورس است. سهام عدالت در هفته ابتدایی تیر با افت ۲٫۸۶ درصد مواجه شده است. این سهام هفته دوم تیر را با کاهش ۱٫۳۹ درصدی در ارزش پشت سر گذاشته است. در هفته سوم تیر ارزش این سهام با کاهش ۱٫۳۷ درصدی روبرو شده است. ارزش این سهام در هفته چهارم و پایانی تیرماه با افت ۲ درصدی داشته است.
ارزش سهام عدالت در مرداد ۱۴۰۱
برگههای سهام عدالت در هفته ابتدایی مرداد با کاهش ۲٫۶۵ درصدی روبرو شده است؛ در هفته دوم مرداد ارزش سهام عدالت ۴۶ صدم درصد افت کرد، در هفته سوم مرداد برخلاف شاخصهای بورس، ارزش سهام عدالت ۷٫۶۲ درصد کاهش یافت. در هفته چهارم مردادماه برخلاف هفته های گذشته، ارزش سهام عدالت با رشد ۷۲ صدم درصدی روبرو شده است. ارزش سهام عدالت در هفته پایانی مردادماه با کاهش ۱٫۶۴ صدم درصدی روبرو شده است.
بورس در ماههای گذشته با وضعیت نزولی همراه بوده است که این مساله بر روند ارزش برگه های سهام عدالت نیز تاثیر زیادی داشته است.
کاهش ارزش سهام عدالت در هفته های اول و دوم شهریور امسال ادامه داشت و ارزش این سهام به ترتیب با کاهش ۱٫۸۱ و ۲٫۸۹ درصدی روبرو شد. ارزش برگههای سهام عدالت در هفته سوم شهریور امسال نیز با کاهش ۱٫۳۲ درصدی همراه بوده است.
سهام عدالت در هفته چهارم شهریور امسال بیشترین افت در ۶ ماه گذشته را تجربه کرده است. ارزش سهام عدالت در هفته چهارم شهریورماه با افت ۳٫۳۶ درصدی همراه بوده است.
ارزش سهام عدالت در مهر ۱۴۰۱
سهام عدالت در هفته اول مهر امسال پس از هفته ها افت، با رشد ۸۲ صدم درصدی روبرو شد، اما در هفته دوم مهرماه ارزش سهام عدالت با کاهش ۳٫۷۳ روبرو شده است. این افت در هفته سوم مهرماه نیز ادامه داشته و ارزش سهام عدالت در هفته گذشته کاهش ۴ دهم درصدی را تجربه کرده است. ارزش این سهام در هفته چهارم مهرماه ۵۸ صدم درصد کاهش یافت.
ارزش سهام عدالت در هفته ابتدایی آبان ۱۴۰۱ نیز نزولی بود و ۶٫۶ درصد افت کرد. در هفته دوم آبان ماه اما روند نزولی سهام عدالت متوقف شد و ارزش این سهام با ۵٫۱۶ درصد افزایش مواجه شد. هفته سوم آبان نیز سبب رشد ارزش سهام عدالت شد و ارزش این سبد با رشد ۲٫۴۶ درصدی روبرو شد. در هفته چهارم آبان، اما ارزش سهام عدالت با کاهش ۴۲ صدم درصدی بخشی از سود هفتههای اخیر این سبد را کاهش داده است. میزان تغییر ارزش سهام عدالت در هفته پایانی آبان ماه منفی ۱٫۶۲ درصد بوده است.
ارزش سهام عدالت در آذر ۱۴۰۱
اما روند کاهش ارزش این سهام در هفته اول آذر نیز متوقف شد و در این هفته ارزش سهام عدالت ۰٫۶۵ درصد رشد داشت. در هفته دوم آذرماه با کاهش شاخصهای عملکردی بورس، ارزش این سهام نیز ۱٫۴۹ درصد افت کرد. اما از نیمه آذرماه روند بورس با تغییراتی همراه بوده است.
به همین دلیل ارزش سهام عدالت در هفته سوم آذر با رشد ۳٫۹۳ درصدی روبرو شد و در هفته چهارم آذرماه نیز با رشد ۵٫۹۳ درصد همراه شد تا بخشی از کاهش ارزش این سهام جبران شود.
ارزش سهام عدالت در هفته دوم دی
ارزش سهام عدالت در هفته ابتدایی دی با رشد خیره کننده ۹٫۴۶ درصدی روبرو شد. البته این رشد دوام نداشت و ارزش این سهام در هفته دوم دی ماه با میزان ۴٫۸۲ درصدی کاهش یافت. این مساله در حالی رخ داده است که شاخص کل بورس در این هفته با کاهش ۴٫۱ درصدی و شاخص کل هموزن بورس نیز افت ۱٫۵۶ صدم درصدی داشتهاند.
برگههای سهام عدالت در قیمتهای اسمی ۴۰۹ هزار تومانی، ۴۹۲ هزار تومانی، ۵۳۲ هزار تومانی و یک میلیون تومانی در هفته دوم دی ماه به ترتیب با کاهش ۳۰۰ هزار تومانی، ۳۶۱ هزار تومانی، ۳۹۰ هزار تومانی و ۷۳۴ هزار تومانی نسبت به هفته گذشته مواجه شدهاند.
بسیاری از کارشناسان معتقدند، نمادهای حاضر در سبد سهام عدالت از ارزندهترین سهمهای بازار سرمایه هستند. با این حال، ارزش برگههای سهام عدالت در برگههای مختلف به ترتیب برابر است با ۵ میلیون و ۹۳۷ هزار تومان، ۷ میلیون و ۱۴۲ هزار تومان، ۷ میلیون و ۷۲۳ هزار تومان و ۱۴ میلیون و ۵۱۶ هزار تومان.
ارزش فعلی سهام عدالت نسبت به دوران اوج بازار در مرداد سال ۹۹ با افت ۶۲ درصدی مواجه شده است. از مهمترین دلایل ریزش قیمت سهام عدالت، ضعف مدیریت در شرکت های سرمایهگذاری و عدم برگزاری مجامع این شرکتها و نیز نبود بازارگردان حرفهای برای این شرکتها به شمار میرود.
بنابراین گزارش، ارزش فعلی سهام عدالت نسبت به اول مرداد سال ۹۹ برای چهار نوع سهام عدالت، به ترتیب با کاهش قیمت ۹ میلیون و ۶۴۲ هزار تومانی، ۱۱ میلیون و ۵۹۸ هزار تومانی، ۱۲ میلیون و ۵۴۲ هزار تومانی و ۲۳ میلیون و ۵۷۵ هزار تومانی روبرو شده است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0